Julefocaccia med ribberull
Julefocaccia med ribberull
ENKELT: Focaccia passer perfekt til alle slags gjesteanledninger, og denne oppskriften er superenkel.
Foto: matprat.noDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en bakebolle, og tilsett resten av ingrediensene til focacciaen.
Elt deigen lett til alt er blandet godt sammen. Deigen skal være ganske klissete og løs.
Smør en 24 cm springform med olje og sett den på et stekebrett. Hell deigen i formen. Ha litt olje på hendene og trykk den godt ut i formen.
La deigen få heve til dobbel størrelse. Dette tar rundt 60 minutter.
Bruk fingertuppene og trykk dem lett ned i deigen for å få de karakteristiske hullene.
Ringle over olivenolje og stek focacciaen på 200 °C midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Skjær focaccia i fire «kakestykker» og skjær hvert «kakestykke» i to.
Legg på salat etterfulgt av ribberull og svisker. Sett på toppene.
ENKELT: Focaccia passer perfekt til alle slags gjesteanledninger, og denne oppskriften er superenkel.
Foto: matprat.no