Barnslig rabarbra
Barnslig rabarbra
GODT:Rabarbra med sitronverbena og sukker.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kjør sitronverbena og sukker i en blender, så sukkeret blir grønt og fint.
Smuldre det ut på bakepapir og la det tørke i romtemperatur eller i ovn på maks 50 grader. Pass på å smuldre det med jevne mellomrom, så det ikke blir klumper. Sukkeret tørker på et par timer på kjøkkenbenken.
Hakk opp tørkede tranebær og bland inn i sukkeret. Det er også morsomt å blande inn litt popping candy/space dust, godteri som popper og smeller i munnen. Det fås kjøpt blant annet på kjøkkenutstyrsbutikker.
Skrell rabarbraen, og kutt den i staver, sånn 10 cm lange staver er passe. Putt rabarbrastavene i det grønne sukkeret, og sett på bordet. Rå rabarbra som du dypper i sukker og spiser, slik man gjorde da man var barn!
GODT:Rabarbra med sitronverbena og sukker.
Foto: Mette Møller