Tranebærgløgg
Tranebærgløgg
Plukk tranebær om våre, akkurat når snøen går, råder Kirsten Winge, også kalt Norges dronning av selvsanking. Få kan mer om urter, sopp og bær enn henne. - Når bærene har stått under snøen, forsvinner bitterheten. Bærene blir saftigere og mykere, sier hun. Når bærene er fylt med saft, er det perfekte å lage tranebærgløgg av
Foto: Siv Johanne SeglemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland bær, vann og krydder, og kok opp. La dette trekke i 10-15 minutter, til tranebærene blir blasse og tømt for saft.
Sil av gløggen, og smak til med sukker. Ha gløggen på rene og sterile flasker. Merk flaskene, og oppbevar kjølig. Tranebærgløgg har lang holdbarhet.
Plukk tranebær om våre, akkurat når snøen går, råder Kirsten Winge, også kalt Norges dronning av selvsanking. Få kan mer om urter, sopp og bær enn henne. - Når bærene har stått under snøen, forsvinner bitterheten. Bærene blir saftigere og mykere, sier hun. Når bærene er fylt med saft, er det perfekte å lage tranebærgløgg av
Foto: Siv Johanne Seglem