Tranebærgløgg Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Tranebærgløgg

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Tranebærgløgg

Plukk tranebær om våre, akkurat når snøen går, råder Kirsten Winge, også kalt Norges dronning av selvsanking. Få kan mer om urter, sopp og bær enn henne. - Når bærene har stått under snøen, forsvinner bitterheten. Bærene blir saftigere og mykere, sier hun. Når bærene er fylt med saft, er det perfekte å lage tranebærgløgg av

Foto: Siv Johanne Seglem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.6 (4 stemmer)
Plukker du tranebær når snøen går, har naturen gjort nesten hele jobben for deg. Frosten tar vekk bitterheten og fyller bærene med saft slik at de blir perfekte å lage gløgg av. Denne oppskriften fra Norges "dronning av selvsanking", Kirsten Winge, har en flott farge og fantastisk smak. Du velger selv om du vil blande den med lik mengde vann og varme opp, eller å blande med like mengde rødvin og varme opp. Det smaker godt uansett. Denne gløggen kan også serveres kald og blandes med noe sprudlende og knust is. Da har du en fin velkomstdrink.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5ts
Nellik(nellikspiker)
0.5ts
Kardemommefrø(2-3 stykker)
0.25ts
Kardemomme(kardemommekjerner)
Stjerneanis(etter smak)
600g
Sukker (farin)(eller mindre, etter smak)

SLIK GJØR DU

  1. Bland bær, vann og krydder, og kok opp. La dette trekke i 10-15 minutter, til tranebærene blir blasse og tømt for saft.

  2. Sil av gløggen, og smak til med sukker. Ha gløggen på rene og sterile flasker. Merk flaskene, og oppbevar kjølig. Tranebærgløgg har lang holdbarhet.

Plukk tranebær om våre, akkurat når snøen går, råder Kirsten Winge, også kalt Norges dronning av selvsanking. Få kan mer om urter, sopp og bær enn henne. - Når bærene har stått under snøen, forsvinner bitterheten. Bærene blir saftigere og mykere, sier hun. Når bærene er fylt med saft, er det perfekte å lage tranebærgløgg av

Foto: Siv Johanne Seglem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.6 (4 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN