Blåbærgelé
Blåbærgelé
BLÅBÆRGELE MED VANILJESAUS: Både for store og små. Og med ekte blåbær oppi er dette en gele som er litt sunn - og veldig god!
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp vann og sukker, og ta kjelen til side.
Hell blåbærene oppi kjelen, og la de trekke noen minutter.
Sil blandingen slik at du får en fin blåbærsaft.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Ta den så opp og press ut all væske.
Smelt gelatinplatene forsiktig på lav varme.
Ta først litt av blåbærvæska oppi gelatinen og bland så det ikke blir klumper.
Hell så gelatinblandingen over i blåbærvæska, og rør lett sammen.
Hell blandingen over i en form eller bolle, og sett den kaldt et par timer.
Pynt gjerne med friske blåbær, og server med vaniljesaus.
BLÅBÆRGELE MED VANILJESAUS: Både for store og små. Og med ekte blåbær oppi er dette en gele som er litt sunn - og veldig god!
Foto: Mette Møller