nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min
Tranebærsaus (Tranebær-relish)
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min
Tranebærsaus (Tranebær-relish)
SAUS TIL KALKUN: Craig Whitsons oppskrift på tranebærsaus.
Foto: Craig WhitsonOppskrift
Craig Whitson
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (90 stemmer)
Craig Whitsons supre oppskrift på klassisk amerikansk cranberry sauce til kalkun.
SLIK GJØR DU
- Kok opp sukker, vin og appelsinjuice i en gryte.
- Tilsett tranebær og appelsinskall når sukkeret er oppløst og kok opp igjen.
- Kok uten lokk i ca. 5 minutter til du hører at skallene på bærene sprekker.
- Ta gryten vekk fra kokeplaten og la blandingen kjøle ned. Server tranebærsaus varm, romtemperatur eller kald.
- Tips
Du kan godt erstatte vin med vann, og noen av julekrydderene (kanel, ingefær, nellik) fungerer også bra (i små mengder) med tranebær.
SAUS TIL KALKUN: Craig Whitsons oppskrift på tranebærsaus.
Foto: Craig WhitsonOppskrift
Craig Whitson
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (90 stemmer)