Granmakroner med tyttebærkrem
Granmakroner med tyttebærkrem
MAKRONER: - Til jul må vi ha noe smått, godt og søtt. Makroner er fine å se på og morsomme å lage sammen med ungene, sier Arne Brimi.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Granpulveret lages ved å tørke granbar på 70 grader over natten, og så kjøre det til pulver i en foodprosessor. Ha det til slutt gjennom en sil.
Bland sammen mandelmel, melis og granpulver.
Pisk eggehvite til mykt skum, tilsett 35 g sukker og pisk videre til stiv marengs.
Kok opp vann og 150 g sukker. Kok til 103 grader. Dette tilsettes i marengsen, og piskes kaldt. Resterende eggehvite og mandelmelet vendes inn i marengsen med en slikkepott.
Sprøyt ut passe store makroner på stekebrett. Stek på 160 grader varmluft i 10 minutter. Legg gjerne et stekebrett på nederste rille i ovnen, så du demper undervarmen litt. La makronene hvile litt før du fyller dem med krem.
Kok opp eggeplommer, sukker, tyttebærpure og maisenna. Kok et par minutter for å få ut maisennasmaken, rør hele tiden! Sil i en ny bolle, og rør inn smør.
Sprøyt på krem på den ene siden av makronen, og legg en ny oppå fyllet. Kremen skal spre seg akkurat ut til kanten av makronen.
Kok opp bær, sukker og vann. La gjerne safta stå med bærene i til neste dag for å få ut alle smakene. Sil den gjennom et klede og hell over på steriliserte flasker.
MAKRONER: - Til jul må vi ha noe smått, godt og søtt. Makroner er fine å se på og morsomme å lage sammen med ungene, sier Arne Brimi.
Foto: Mette Møller