nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
15min
Syrlig smør med tyttebær
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
15min
Syrlig smør med tyttebær
TYTTEBÆR: Lag din personlige variant. Dette er syrlig smør med tyttebær.
Foto: Mette MøllerNår du lager smør av rømme blir smaken litt syrligere enn med fløte. Du kan også bruke creme fraiche, eller en blanding av både rømme og fløte.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kjør rømmen på jevn hastighet i en kjøkkenmaskin til den sprekker. Det tar rundt 4-5 minutter. Kjør videre til det begynner å piple ut væske av smøret. Når det begynner å bli gult, stopper du. Da får du et luftig og perfekt syrlig smør.
Ha smøret over i en bolle, og kna inn salt og litt estragonsennep med hendene. Husk nyvaskede hender! Smak deg fram til smøret smaker slik du ønsker, og hell av væske som pipler ut.
Kna forsiktig inn noen hele tyttebær til slutt. Du kan selvfølgelig smake til smøret med andre urter eller krydder du liker. Safran eller gurkemeie gir en nydelig gulfarge til smøret.
TYTTEBÆR: Lag din personlige variant. Dette er syrlig smør med tyttebær.
Foto: Mette Møller