Grillet sjøkreps med sitronsmør
Grillet sjøkreps med sitronsmør
GRILLET SJØKREPS MED SITRONSMØR: Med gode råvarer blir dette et festmåltid. Men pass på å ikke grille for lenge.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens sjøkrepsen, husk å fjerne paven øverst ved hodet, del den i to på langs og legg den på grillrist eller stekebrett med skallsiden ned.
Bland temperert smør sammen med saft og skall fra sitronen, finhakka dill og persille. Ha smøret over sjøkrepsen, og skvis over litt ekstra sitron.
Sett rista eller brettet over grillen, og grill noen minutter. Sjøkrepsen er ferdig når kjøttet «samler seg» og blir fastere. Pass på at den ikke varmebehandles for lenge, da blir kjøttet seigt.
Har du fått tak i kokt sjøkreps, kan du også bruke den. Tre krepsehalene på en pinne eller et spyd, og grill dem noen sekunder på hver side. Klem over litt sitron før servering, eller snu halene i litt sitronsmør. Godt brød hører med.
GRILLET SJØKREPS MED SITRONSMØR: Med gode råvarer blir dette et festmåltid. Men pass på å ikke grille for lenge.
Foto: Mette Møller