Kveite i kaperssmør
Kveite i kaperssmør
KVEITE I KAPERSSMØR: Kveita er svært anvendelig, den har et hvitt og delikat kjøtt, og er den selvskrevne festfisken.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Vask og rens fisken godt, legg den på et smurt stekebrett og skjær små snitt i skinnet. Skjær sitron, smør og løk i skiver, og dytt noen av skivene ned i snittene. Dryss resten av skivene på brettet rundt kveita.
Hell over olje, grovmalt svart pepper og maldonsalt. Sett ovnen på 200 grader. Regn steketid på rundt 15 minutter per kilo. Stikk en gaffel inn langs ryggbeinet på fisken underveis, og sjekk om kjøttet nærmer seg ferdig. Husk at fisken steker videre i flere minutter etter at den er ute av ovnen.
La fisken hvile minst 20 minutter, mens du lager kaperssmøret, og fjern til slutt forsiktig skinnet på toppen av kveita.
Brun smøret i en panne til det er nøttebrunt. Hell oppi kapersglasset, men ikke laken, finhakka sjalottløk og persille. Varm alt sammen, hell over kveita og server.
KVEITE I KAPERSSMØR: Kveita er svært anvendelig, den har et hvitt og delikat kjøtt, og er den selvskrevne festfisken.
Foto: Mette Møller