Blomstersmør Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Blomstersmør

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Blomstersmør

BLOMSTERSMØR: Arne Brimis hjemmelagde smør har fått delikat farge av ringblomst. Smør er enkelt å lage sjøl, og du kan smake det til med urter og krydder ettersom hva du skal bruke det til.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (5 stemmer)
Hjemmelaget smør kan du smake til med urter og krydder du liker godt. Spiselige blomster gir en flott farge på smøret, og Brimi bruker gjerne ringblomst. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5ts
Spiselige blomster(Ringblomst, hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Kjør fløten på jevn hastighet i en kjøkkenmaskin til den sprekker. Det tar rundt 4-5 minutter. Kjør videre til det begynner å piple ut væske av smøret. Det kan være lurt å dekke til deler av bollen med papir eller plast, for det kan sprute litt. Væsken, eller kjernemelken, kan du ta vare på og bruke i for eksempel sauser eller bakst.

  2. Ha smøret over i en sikt, og bruk hendene for å presse ut mer væske. Husk å vaske hendene godt først! Når smøret er ganske fast, har du det over i en bolle, og knar inn salt. Smak til.

  3. Kna til slutt inn hakkede kronblader av ringblomst, andre spiselige blomster eller urter. Form smøret slik du ønsker det, pakk det inn i matpapir og legg i kjøleskapet. Når det er stivnet, kan du skjære det i fine skiver. Smøret holder seg i 2-3 uker i kjøleskapet. 

BLOMSTERSMØR: Arne Brimis hjemmelagde smør har fått delikat farge av ringblomst. Smør er enkelt å lage sjøl, og du kan smake det til med urter og krydder ettersom hva du skal bruke det til.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (5 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN