Blomstersmør
Blomstersmør
BLOMSTERSMØR: Arne Brimis hjemmelagde smør har fått delikat farge av ringblomst. Smør er enkelt å lage sjøl, og du kan smake det til med urter og krydder ettersom hva du skal bruke det til.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kjør fløten på jevn hastighet i en kjøkkenmaskin til den sprekker. Det tar rundt 4-5 minutter. Kjør videre til det begynner å piple ut væske av smøret. Det kan være lurt å dekke til deler av bollen med papir eller plast, for det kan sprute litt. Væsken, eller kjernemelken, kan du ta vare på og bruke i for eksempel sauser eller bakst.
Ha smøret over i en sikt, og bruk hendene for å presse ut mer væske. Husk å vaske hendene godt først! Når smøret er ganske fast, har du det over i en bolle, og knar inn salt. Smak til.
Kna til slutt inn hakkede kronblader av ringblomst, andre spiselige blomster eller urter. Form smøret slik du ønsker det, pakk det inn i matpapir og legg i kjøleskapet. Når det er stivnet, kan du skjære det i fine skiver. Smøret holder seg i 2-3 uker i kjøleskapet.
BLOMSTERSMØR: Arne Brimis hjemmelagde smør har fått delikat farge av ringblomst. Smør er enkelt å lage sjøl, og du kan smake det til med urter og krydder ettersom hva du skal bruke det til.
Foto: Mette Møller