Lune bær i portvin
Lune bær i portvin
LUNE BÆR: Brimi bruker hjemmelaget is, men ønsker du å kjøpe is, så finn en vaniljeis eller krokanis av god kvalitet.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha eggeplommer, sukker og den første halvannen desiliteren med fløte i en kjele. Sett kjelen på svak varme, og pisk under oppvarming til blandinga når kokepunktet. Løft kjelen av varmen.
Sil blandinga. Bløt gelatinen i kaldt vann. Mens blandinga fortsatt er varm, tilsetter du gelatin.
Tilsett krokan: Smelt sukkeret forsiktig i en kjele til det blir lysebrunt. Løft kjelen fra plata, og tilsett hakka mandler eller nøtter. Avkjøl. Hakk krokanen før du tilsetter den i eggeblandinga, og avkjøl.
Pisk fløte til krem, og vend kremen inn i eggeblandinga. Isen fryses i tre til seks timer i ei avlang form.
Kok opp vann og sukker med vaniljestanga og stjerneanis.
Ha i portvin, kok opp og kok inn til ca. 2 dl.
Legg frosne eller ferske bær i dette, og la det marinere noen timer. Lun blandingen før servering.
LUNE BÆR: Brimi bruker hjemmelaget is, men ønsker du å kjøpe is, så finn en vaniljeis eller krokanis av god kvalitet.
Foto: Mette Møller