Gratinert trollkrem
Gratinert trollkrem
TYTTEBÆRFAVORITT: Her sukkerbrød med gratinert trollkrem, flott som avslutning på en vellykket tyttebærtur.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk eggedosis av egg og sukker, og vend inn mel og bakepulver. Dekk ei springform (20 cm) med bakepapir, og hell i røra.
Stek på 185 grader i rundt 40 minutter, til sukkerbrødet slipper kanten av forma. Avkjøl.
Kokk stikkelsbærene 4-5 minutter i litt god og søt eplesaft.
Rens tyttebærene godt, og skyll dem i kaldt vann. Ha bærene i en bolle sammen med eggehviter og sukker, og pisk til en stiv og luftig krem. Smak på trollkremen slik at du er sikker på at du har hatt i nok sukker.
Kok stikkelsbærene 4-5 minutter i litt god og søt eplesaft.
Del sukkerbrødet, og fordel kremen utover den nederste delen. Dytt stikkelsbærene inn i kremen.
Gratiner kaka under grill på 250 grader i 2 minutter, til kremen får litt mørkere rødfarge på toppen.
Pynt med spiselige blomster, og server straks.
TYTTEBÆRFAVORITT: Her sukkerbrød med gratinert trollkrem, flott som avslutning på en vellykket tyttebærtur.
Foto: Mette Møller