Gratinert trollkrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Gratinert trollkrem

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Gratinert trollkrem

TYTTEBÆRFAVORITT: Her sukkerbrød med gratinert trollkrem, flott som avslutning på en vellykket tyttebærtur.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Brimis favorittbakst er sukkerbrød, og det fyller han med nær sagt alle typer krem. Denne varianten med trollkrem både ser fristende ut og smaker nydelig. Pynt med spiselige blomster, som agurkurt, blomkarse eller kattost. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker, og vend inn mel og bakepulver. Dekk ei springform (20 cm) med bakepapir, og hell i røra. 

  2. Stek på 185 grader i rundt 40 minutter, til sukkerbrødet slipper kanten av forma. Avkjøl. 

  3. Kokk stikkelsbærene 4-5 minutter i litt god og søt eplesaft.

  4. Rens tyttebærene godt, og skyll dem i kaldt vann. Ha bærene i en bolle sammen med eggehviter og sukker, og pisk til en stiv og luftig krem. Smak på trollkremen slik at du er sikker på at du har hatt i nok sukker.

  5. Kok stikkelsbærene 4-5 minutter i litt god og søt eplesaft. 

  6. Del sukkerbrødet, og fordel kremen utover den nederste delen. Dytt stikkelsbærene inn i kremen.

  7. Gratiner kaka under grill på 250 grader i 2 minutter, til kremen får litt mørkere rødfarge på toppen. 

  8. Pynt med spiselige blomster, og server straks.

TYTTEBÆRFAVORITT: Her sukkerbrød med gratinert trollkrem, flott som avslutning på en vellykket tyttebærtur.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN