Skinkesalat med honningglaserte nøtter
Skinkesalat med honningglaserte nøtter
JULESMAKER: Salat med garantert julesteming!
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERKlementindressing
SLIK GJØR DU
Lag klementindressing. Fres sjalottløk i en liten kjele med olje til den er myk. Ha i klementinsaft. Kok på svak varme og reduser til det halve. Avkjøl litt. Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Smak til med salt og pepper.
Kutt grønnkål i tynne strimler. Fres kål i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha grønnkålen over på en tallerken.
Fres nøtter og tranebær i en varm stekepanne med smør i et par minutter. Krydre med 5-spice og ha på honning.
Anrett grønnkål, pære og salat på et fat eller i bolle. Legg på strimler av juleskinke. Strø glaserte nøtter og tranebær over. Ha på klementindressing rett før servering og dryss over granateple til pynt.
JULESMAKER: Salat med garantert julesteming!
Foto: matprat.no / Mari Svenningsen