nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 20min
Miriams frøbrød
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 20min
Miriams frøbrød
Miriams frøbrød har det lille ekstra som gjør det til en god gave. Her finner du både nøtter og tørket frukt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i romtemperert vann. Rør inn blandingen som er skåldet, sammen med resten av ingrediensene. Arbeid alt godt sammen til en jevn deig.
Del deigen i to på et melet bakebord, og trykk ut hver deig til flate kaker, ca. 25 x 25 cm.
Rull godt og fast sammen til to avlange brød, og legg brødene med skjøten ned i godt smurte brødformer. La brødene etterheve under plast i ca. 1 time. Varm ovnen til 175 grader.
Stek brødene på rist i nederste rille i ovnen i 55 minutter. Pensle brødene med kaffe med det samme du tar dem ut av ovnen, det gir brødene fin farge. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist.
Bland ingrediensene som skal skåldes. Oppskriften gir to brød.