Miriams frøbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 20min

Miriams frøbrød

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 20min

Miriams frøbrød

Foto: Guri Pfeifer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Miriams frøbrød har det lille ekstra som gjør det til en god gave. Her finner du både nøtter og tørket frukt. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til skålding

1.5dl
1ss
4dl
Vann(kokende)

Øvrige ingredienser

4dl
1.5dl
Tranebær(Oppklipt i små biter)

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjæren ut i romtemperert vann. Rør inn blandingen som er skåldet, sammen med resten av ingrediensene. Arbeid alt godt sammen til en jevn deig. 

  2. Del deigen i to på et melet bakebord, og trykk ut hver deig til flate kaker, ca. 25 x 25 cm. 

  3. Rull godt og fast sammen til to avlange brød, og legg brødene med skjøten ned i godt smurte brødformer. La brødene etterheve under plast i ca. 1 time. Varm ovnen til 175 grader.

  4. Stek brødene på rist i nederste rille i ovnen i 55 minutter. Pensle brødene med kaffe med det samme du tar dem ut av ovnen, det gir brødene fin farge. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist.

  5. Bland ingrediensene som skal skåldes. Oppskriften gir to brød.

Foto: Guri Pfeifer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN