Banan og bacon
Banan og bacon
UTFORDRENDE: Bananen spises ofte alene. Da den kom, ble den kombinert med alt mulig. Banan og bacon er på grensen av hva som er godt, mener Andreas Viestad. Skal du prøve denne hjelper det å være litt bakfull.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell bananene og krydre med rikelig med salt og pepper. Rull dem inn i bacon. Du kan enten feste baconet med en tannstikke, eller ved å brette inn enden av baconet. Legg i en ildfast form, med bretten ned.
I bananheftet anbefales det å steke bananene dekket med folie i 20 minutter. Jeg vil anbefale å steke uten i 10 minutter, og eventuelt dekke til dersom banan og bacon blir for brune. Det holder nok med 15 minutter.
Virker baconet litt slapt i bunnen av formen, er det bedre å sette formen nederst i ovnen i et par minutter (gjerne med åpen dør) enn å forsøke å snu den.
Forvarm ovnen til 200 grader.
UTFORDRENDE: Bananen spises ofte alene. Da den kom, ble den kombinert med alt mulig. Banan og bacon er på grensen av hva som er godt, mener Andreas Viestad. Skal du prøve denne hjelper det å være litt bakfull.
Foto: Mette Randem