Bent Stiansens lune eplekake
Bent Stiansens lune eplekake
SLIK GJØR DU
Varm ovnen til 170 grader varmluft.
Ha kransekakemasse i en miksemolle og kjør rund med en håndmikser. Tilsett sukker og pisk godt sammen.
Tilsett en og en spiseskje med mykt smør og pisk godt inn. Deretter spes litt og litt egg inn i massen under pisking.
Til slutt siktes hvetemel inn i massen og blandes inn.
Smør en rund bakeform og dryss dem med hvetemel.
Skrell eplene, stikk ut kjernehuset og del eplene i båter med en bredde på 1 cm. Bland eplebåtene med malt kanel.
Ha kakemassen i den smurte formen og dytt inn alle eplebåtene i kakemassen.
Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den i ovnen ved 170 grader varmluft i 40 minutter.
Avkjøl kaken på en rist og server med kanelkrem. Dryss gjerne kaken med litt melis ved servering, for dekorens skyld.
(Kanelkrem lager du bed å piske 3dl creme fraiche med 2 ss sukker og 2 ts kanel)