Is- og marengskake
Is- og marengskake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag bunner. Skill eggene og pass på at det ikke kommer noe eggeplomme i hviten. Pisk hvitene med sukker. Kok opp sukkerlaken til sukkeret smelter og er gjennomsiktig. Tilsett sukkerlaken i den piskede eggehviten og fortsett piskingen til marengsen er tykk og blank, og er avkjølt. Dette tar ca. 15 minutter. Pisk i en stor bolle som rommer noen liter. En stor gryte funker også.
Tegn opp 2 sirkler à ca. 20 cm i diameter og 2 sirkler à 25 cm på bakepapir. Fordel marengsen i sirklene i ca. 2 cm tykkelse. Stek bunnene ved 150˚ i varmluftsovn i 50–60 minutter. La bunnene avkjøles med ovnsdøren på gløtt.
Del pasjonsfruktene i to og ta ut innmaten. Hakk Daimen. Rør dette sammen for hånd med ferskenpureen (annen fruktpuré kan også brukes). Rør til slutt i isen og bland dette raskt sammen. Ikke rør for mye – da vil isen smelte.
Fordel isen på en av de største bunnene og en av de minste. Legg sammen til en kake med først den andre store og så den lille bunnen.
Pisk sammen marengsdekket på samme måte som til bunnene. Marengsen må være tykk og glansfull.
Sett sammen kaken oppå hverandre. Fordel marengsen over. Brenn av med en gassbrenner. Dette kan du ikke gjøre i ovnen!
Dekorer med marsipanroser som du kjøper eller lager selv.