Mandelkaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Mandelkaker

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Mandelkaker

Oppskrift på mandelkaker

Foto: Josefin Linder

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (74 stemmer)
Denne mandelkaka kalles Pasta di mandorle og er en slags siciliansk mellomting mellom marsipan og kransekakemasse. Kakene pyntes med kandiserte frukter eller mandler og stekes til den er gylne på toppen, men fortsatt deilig myke inni. Det blir omtrent 25 små kaker.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Appelsinskall (cest)(eller sitronskall, fra en halv frukt)
Mandler(, melis og/eller kandisert frukt til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Legg mandlene i en bolle, hell over kokende vann og la dem ligge i vannet i et kvarter. Ta så mandlene ut av vannet og tørk dem godt i et kjøkkenhåndkle. Fjern skallet og la mandlene tørke i ovn på 40 grader varmluft i en halv time. Når mandlene er tørre, har du dem i en foodprosessor eller kverner og finmaler dem.

  2. Bland mandelmel, sukker, eggehviter og eventuelt litt revet sitron- eller appelsinskall sammen og kna til du har en kompakt, men fortsatt litt klissete deig. Ha blandingen over i en sprøytepose og sprøyt ut kaker, eller trill små baller av deigen med hendene. Pynt kakene med siktet melis, hakkete mandler og kandisert frukt og la dem hvile i en times tid i kjøleskap. Stek så kakene på 160 grader i cirka 10 minutter. Server kakene når de er helt avkjølt. 

Oppskrift på mandelkaker

Foto: Josefin Linder

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (74 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN