Mandelkaker
Mandelkaker
Oppskrift på mandelkaker
Foto: Josefin LinderDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg mandlene i en bolle, hell over kokende vann og la dem ligge i vannet i et kvarter. Ta så mandlene ut av vannet og tørk dem godt i et kjøkkenhåndkle. Fjern skallet og la mandlene tørke i ovn på 40 grader varmluft i en halv time. Når mandlene er tørre, har du dem i en foodprosessor eller kverner og finmaler dem.
Bland mandelmel, sukker, eggehviter og eventuelt litt revet sitron- eller appelsinskall sammen og kna til du har en kompakt, men fortsatt litt klissete deig. Ha blandingen over i en sprøytepose og sprøyt ut kaker, eller trill små baller av deigen med hendene. Pynt kakene med siktet melis, hakkete mandler og kandisert frukt og la dem hvile i en times tid i kjøleskap. Stek så kakene på 160 grader i cirka 10 minutter. Server kakene når de er helt avkjølt.
Oppskrift på mandelkaker
Foto: Josefin Linder