nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t
Melonsorbet
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t
Melonsorbet
FRISK DESSERT: Sorbet av honningmelon er en enkel og deilig avslutning på måltidet.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Kim HoltheSorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. Her har vi laget en sorbet av melon og vi serverer den selvsagt i melonskallet.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Melon deles på midten og alle kjernene tas ut med en skje. Renskåret fruktkjøtt moses i foodprosessor eller lignende.
Vann og sukker kokes til sirupslignende konsistens. Sukkerlaken avkjøles i kjøleskap. Fruktmosen røres i sukkerlaken og det hele tas over i en vid form, fortrinnsvis en aluminiumsform.
Når sorbetmassen er halvfryst, røres vispet eggehvite evt. inn. Det må røres i sorbeten flere ganger mens den står i fryseren for å få en jevn konsistens.
Sorbeten tas ut av fryseren litt før servering. Her kan sitronsaft, hvitvin eller champagne helles over like før servering.
FRISK DESSERT: Sorbet av honningmelon er en enkel og deilig avslutning på måltidet.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Kim Holthe