Melonsorbet
Melonsorbet Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t

Melonsorbet

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t

Melonsorbet

FRISK DESSERT: Sorbet av honningmelon er en enkel og deilig avslutning på måltidet.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Kim Holthe

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Sorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. Her har vi laget en sorbet av melon og vi serverer den selvsagt i melonskallet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5l
2stk
Eggehvite(kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Melon deles på midten og alle kjernene tas ut med en skje. Renskåret fruktkjøtt moses i foodprosessor eller lignende.

  2. Vann og sukker kokes til sirupslignende konsistens. Sukkerlaken avkjøles i kjøleskap. Fruktmosen røres i sukkerlaken og det hele tas over i en vid form, fortrinnsvis en aluminiumsform.

  3. Når sorbetmassen er halvfryst, røres vispet eggehvite evt. inn. Det må røres i sorbeten flere ganger mens den står i fryseren for å få en jevn konsistens.

  4. Sorbeten tas ut av fryseren litt før servering. Her kan sitronsaft, hvitvin eller champagne helles over like før servering.

FRISK DESSERT: Sorbet av honningmelon er en enkel og deilig avslutning på måltidet.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Kim Holthe

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN