Plommemazarinkake
Plommemazarinkake
DETTE TRENGER DU
PERSONERPensling
SLIK GJØR DU
Begynn med å blande mørdeigen raskt sammen i en food prosessor. Trykk deigen jevnt ut i en avlang paiform, ca. 12 x 35 cm, gjerne med løs bunn. Sett formen i kjøleskapet og la den hvile i ca. 30 minutter.
Ta fram eggene til fyllet slik at de blir romtemperert. Sett ovnen på 200°. Riv kransekakemassen i en bolle og tilsett smør og sukker. Rør sammen til en lys og porøs deig. Tilsett romtempererte egg, ett av gangen, og rør deigen glatt. Rør til slutt i hvetemelet.
Del og ta steinene ut av plommene. Skjær ca. 200 g av plommene i mindre biter. Vend det i deigen som fordeles i mørdeigskallet. Skjær resten av plommene i tynne båter. Legg dem i et vakkert mønster over fyllet. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter.
Gi marmeladen et raskt oppkok under omrøring slik at den smelter. Pensle den varme marmeladen over plommebåtene med det samme kaken tas ut av ovnen. La kaken avkjøles før du forsiktig løsner den ut av formen.