Rask byggrynskrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Rask byggrynskrem

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Rask byggrynskrem

Godt alternativ til riskrem. Lages på samme måte, men med byggrynsgrøt istedenfor risengrynsgrøt. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Prøv byggryn istedenfor risengryn, og lag rød saus av blåbær og bringebær. Denne desserten er både næringsrik og veldig god! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
Byggryn(ferdig grøt)
2dråpe(r)

Rød saus

3dl
Bringebærsaft(eller blåbærsaft)

SLIK GJØR DU

  1. Her har Brimi tatt den enkle metoden, og brukt ferdigkokt byggrynsgrøt fra pakke.
    Så er det bare å piske kremen med litt sukker og mandelessens, og vende det hele sammen til en fin byggrynskrem. Server med rød saus til. 

  2. Varm hele bær i en kjele slik at de safter seg. Sil av safta og smak til med sukker. 

  3. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Når den ferdigsilte sausen koker, rør inn potetmelet og dra kjelen fort av varmen. Avkjøl før servering.

Godt alternativ til riskrem. Lages på samme måte, men med byggrynsgrøt istedenfor risengrynsgrøt. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN