Rips og bringebær på glass Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Rips og bringebær på glass

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Rips og bringebær på glass

Vil du holde på sommeren noen ekstra uker, så legg bærene på glass. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

Dette er bær som holder seg lenge når de er skikkelig konservert. Ripsen kan miste litt farge, men ikke smak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Hvitvin(eller vann)
1boks(er)
1boks(er)
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp sukker og hvitvin eller vann. Skyll og rens bærene. Legg bærene på glass sammen med vaniljestang og frisk mynte

  2. Fyll glasset helt opp med lake. Pass på at glasset er helt reint. Sett på lokk, og avkjøl glasset snudd på hodet. Lagre kjølig.

  3. Bærene tar fort smak, og kan spises etter noen dager, men holder seg fint til langt ut på vinteren. Den samme metoden kan brukes med jordbær, men de holder seg bare et par måneder.

Vil du holde på sommeren noen ekstra uker, så legg bærene på glass. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN