nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Rips og bringebær på glass
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Rips og bringebær på glass
Oppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
Dette er bær som holder seg lenge når de er skikkelig konservert. Ripsen kan miste litt farge, men ikke smak.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp sukker og hvitvin eller vann. Skyll og rens bærene. Legg bærene på glass sammen med vaniljestang og frisk mynte
Fyll glasset helt opp med lake. Pass på at glasset er helt reint. Sett på lokk, og avkjøl glasset snudd på hodet. Lagre kjølig.
Bærene tar fort smak, og kan spises etter noen dager, men holder seg fint til langt ut på vinteren. Den samme metoden kan brukes med jordbær, men de holder seg bare et par måneder.
Oppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.no