Vanilje- og sjokoladeboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Vanilje- og sjokoladeboller

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Vanilje- og sjokoladeboller

Disse går fort unna! Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Inne i bollene er det gjemt en himmelsk fyll!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Hell i melken og varm til ca. 37˚.

  2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett væsken og egget. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker og nesten alt melet, men ta vare på litt til utbaking.

  3. Arbeid deigen smidig og blank. La den heve under et håndkle i ca. 30 minutter. Kna deigen ut på bakebordet med litt mel. Del i 20 biter og trill dem til boller. Trykk en fordypning i bollen og fyll den med vaniljekrem og en sjokoladebit.

  4. Knip sammen deigen rundt fyllet. Legg bollene i muffinsformer med skjøten ned i en muffinsplate. La heve i ca. 30 minutter.

  5. Stek midt i ovnen ved 250˚ i 5–10 minutter og avkjøl på rist.

  6. Smelt begge sjokoladene i hvert sitt vannbad og pynt bollene ved servering.

Disse går fort unna! Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN