Varm sjokolade med chili Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Varm sjokolade med chili

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Varm sjokolade med chili

EKSTRA HETT: Chili er perfekt følge til varm sjokolade.

Foto: 5PH / Shutterstock / NTB Scanpix

Inneholder

Laktose

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

3 (22 stemmer)
Varm kakao kan varieres i det uendelige, men for å lage varm sjokolade, må du ha kokesjokolade. Vi vil helst ha den så mørk som mulig, og prøver å velge kokesjokolade med minst 70 prosent kakao. Og for å gjøre den litt mer spennende, har vi i chili. Hvor mye chili du bør bruke, er i første omgang avhengig av hvor sterk den er, men også om du bruker hel eller malt, tørket eller fersk.Vi foretrekker å bruke fersk. For å unngå å få for mye chili på hendene, bruker vi gjerne litt mer enn det vi trenger - og vi bruker saks. Til fire kopper kakao klipper vi av tre-fire cm av en middels sterk chili. Så klipper vi den opp på langs, og legger den med innsiden ned mot bunnen av gryten. Vi liker at det er litt sterkt, så vi lar både det hvite og frøene sitte igjen, men det er ikke nødvendig. Velger du å hakke chilien, trenger du ikke like mye. Bruker du tørket og malt chili - begynn med en klype, og smak deg frem. Tørket hel chili? Vi anbefaler å knuse den først.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Mørk sjokolade(Gjerne 70% kakao)
1dl
9dl
1klype(r)
Krem(Eventuelt, til servering)

SLIK GJØR DU

  1. Gjør klar chilien og ha den i en tykkbunnet gryte sammen med 1 dl vann. Kok opp.

  2. Brekk opp sjokoladen i biter, ta gryten av platen, og rør sjokoladen ut i det kokende vannet.

  3. Sett gryten tilbake på platen og spe med litt og litt melk til du har en god og fyldig kakao.

  4. Ha i salt og smak til underveis. Blir det for sterkt, kan du ta ut chilibiten.

  5. Når kakaoen er varmet opp, ha over i kopper og server gjerne med nypisket krem - eller et dryss med tørket chilipulver for ekstra hete.

EKSTRA HETT: Chili er perfekt følge til varm sjokolade.

Foto: 5PH / Shutterstock / NTB Scanpix

Inneholder

Laktose

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

3 (22 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN