Pitabrød

Pitabrød

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        234.7
        Proteiner
        7.4
        Fett
        1.1
        Karbohydrater
        47.3

      Norsk sesong

        Pitabrød er et rundt, flatt brød som opprinnelig stammer fra det tyrkiske kjøkken og spises mye i Middelhavsregionen. Brødet er laget av hvetemel, vann, gjær og salt og har ifølge Wikipedia tradisjonelt blitt brukt til å dyppe i hummus og liknende sauser, samt til å servere matretter som falafel og kebab i. De fleste pitabrød blir stekt i svært varm ovn, slik at de blåser seg opp. Når pitabrødet blir tatt ut av ovnen faller det sammen igjen, mens på innsiden fremdeles er delt. Dermed kan man åpne opp en lomme i brødet, som man kan legge falafel, lammekjøtt, salat, hummus eller liknende ingredienser i. Pitabrød kan du fylle med hva du vil. Det er ikke vanskelig å lage hjemmelagde pitabrød, som jo smaker bedre enn dem du får kjøpt. Du kan lage dem grove eller fine. l