Hjemmelagd iskenderkebab
Hjemmelagd iskenderkebab
EKTE KEBAB: Tyrkisk iskenderkebab
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 250 grader. Bland kjøttet med løk, olje, koriander, oregano og chiliflak. Chiliflak kan du lage selv av tørket chili eller kjøpe ferdig. Krydre med salt. Legg i en vid langpanne sammen med paprikaene og bak i 15 minutter (ev mens du også baker aubergine). Snu kjøttet etter 10 minutter. Ta ut paprikaen når den er svartbrent og begynner å kollapse.
Skru ned varmen til 150 grader og bak videre i 20-30 minutters tid, til kjøttet er gjennomstekt og mørt. (Steketiden avhenger av hvor mørnet kjøttet er på forhånd.)
Bland sammen tomatpure, spisskummen, chilisaus, sitronsaft, litt vann og olje.
Rist pitabrød i ovnen til de er varme. Varm smør, sammen med litt av stekesaften fra panna. Kok til det begynner å frese og få en fin, nøtteaktig lukt. Vær konsentrert, det er kort vei fra perfekt brunet smør til litt brent.
Skjær kjøttet i tynnere skiver og pitabrød i biter. Legg på en tallerken sammen med grillet paprika, eventuelt også grillet aubergine (se oppskrift). Hell over smeltet smør.
EKTE KEBAB: Tyrkisk iskenderkebab
Foto: Mette Randem