Hjemmelagd iskenderkebab Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 5min

Hjemmelagd iskenderkebab

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 5min

Hjemmelagd iskenderkebab

EKTE KEBAB: Tyrkisk iskenderkebab

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.3 (177 stemmer)
Hvis du skal lage hjemmelaget iskender kebab, blir det uansett bare en etterlikning av den de lager i Istanbul, med mindre du skal lage mat til veldig, veldig mange, og har eget rotisserie. Men det trenger ikke smake noe dårligere av den grunn. Her tar jeg utgangspunkt lammebog eller –lår i skiver, og at tilberedelsen skjer i ovnen. Oppskriften er nok til seks personer.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Lammebog(eller annet lammekjøtt, i skiver)
2stk
Løk (kepaløk)(i skiver)
1ts
Koriander(grovt knust)
2ts
Chiliflak(chiliflak kan kjøpe ferdig eller lage selv)
6stk
Paprika(spisse)
150g

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 250 grader. Bland kjøttet med løk, olje, koriander, oregano og chiliflak. Chiliflak kan du lage selv av tørket chili eller kjøpe ferdig. Krydre med salt. Legg i en vid langpanne sammen med paprikaene og bak i 15 minutter (ev mens du også baker aubergine). Snu kjøttet etter 10 minutter. Ta ut paprikaen når den er svartbrent og begynner å kollapse.

  2. Skru ned varmen til 150 grader og bak videre i 20-30 minutters tid, til kjøttet er gjennomstekt og mørt. (Steketiden avhenger av hvor mørnet kjøttet er på forhånd.)

  3. Bland sammen tomatpure, spisskummen, chilisaus, sitronsaft, litt vann og olje.

  4. Rist pitabrød i ovnen til de er varme. Varm smør, sammen med litt av stekesaften fra panna. Kok til det begynner å frese og få en fin, nøtteaktig lukt. Vær konsentrert, det er kort vei fra perfekt brunet smør til litt brent.

  5. Skjær kjøttet i tynnere skiver og pitabrød i biter. Legg på en tallerken sammen med grillet paprika, eventuelt også grillet aubergine (se oppskrift). Hell over smeltet smør.

EKTE KEBAB: Tyrkisk iskenderkebab

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.3 (177 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN