Chiliflak
Chiliflak
Oppbevaring
Holdbarhet
- Ukjent.
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
311.56
Proteiner
13.46
Fett
14.28
Karbohydrater
14.9
Norsk sesong
chiliflak er et krydder som du mange stder får kjøpt ferdig. Men du kan også tørke og knuse rød chilipepper selv. Chilieflak brukes i mange oppskrifter, for eksempel om du vil lage ditt eget tacokrydder. Chilieflak som du får kjøpt ferdig består av en blanding av sterk og mild chili, med caynnepepper. Krydderet kalles Pepperone Rosso i Italia og Pizza Pepper i USA. Det brukes mange steder som bordkrydder eller til pizza, pasta, sauser og gryter.
Du kan oppbevare chili i en skål på kjøkkenbenken og la chilien tørke. Deretter fjerner du stilkene, deler dem i biter og gir dem en runde i kjøkkenmaskinen eller blenderen.