nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Edamame med chili
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Edamame med chili
EDAMAME: Nesten-modne soyabønner i belgen er super snacks!
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (151 stemmer)
Edamame er navnet på delvis modne soyabønner som selges i belgen. Du har kanskje fått det på japansk restaurant, hvor de er salte og milde.
Her er de skikkelig sterke, og passer bra som øl-snacks eller småmat. Bønnene inni er søte og gode, noe av gleden er å poppe dem ut mens du brenner deg på den sterke belgen.
Det kan lønne seg å ha en skikkelig kjøkkenvifte. (Du skjønner hvorfornår du prøver.)
DETTE TRENGER DU
PERSONERTil servering
SLIK GJØR DU
Knus hvitløken med flatsiden av en kniv. Del chilien på langs.
Ha alle ingrediensene i en stor stekepanne. Skru varmen på fullt, og stek og vend.
Først fordamper væsken, så begynner den å steke. Det skal ryke å stå på noe skikkelig og det er meningen at bønnene skal bli litt brent i kantene. Hold på slik i fem-syv minutter.
Ha i en bolle. Smak til med mer salt og eventuelt mer chili.
Del limen du rev skall av i to, og server med denne.
EDAMAME: Nesten-modne soyabønner i belgen er super snacks!
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (151 stemmer)