Edamame med chili Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Edamame med chili

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Edamame med chili

EDAMAME: Nesten-modne soyabønner i belgen er super snacks!

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (151 stemmer)
Edamame er navnet på delvis modne soyabønner som selges i belgen. Du har kanskje fått det på japansk restaurant, hvor de er salte og milde. Her er de skikkelig sterke, og passer bra som øl-snacks eller småmat. Bønnene inni er søte og gode, noe av gleden er å poppe dem ut mens du brenner deg på den sterke belgen. Det kan lønne seg å ha en skikkelig kjøkkenvifte. (Du skjønner hvorfornår du prøver.)

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
Soyabønner(Edamame, urensede frosne)
1stk
Rød chili(Fersk)
1ts
Lime(Skall, revet)

Til servering

SLIK GJØR DU

  1. Knus hvitløken med flatsiden av en kniv. Del chilien på langs.

  2. Ha alle ingrediensene i en stor stekepanne. Skru varmen på fullt, og stek og vend. 

  3. Først fordamper væsken, så begynner den å steke. Det skal ryke å stå på noe skikkelig og det er meningen at bønnene skal bli litt brent i kantene. Hold på slik i fem-syv minutter. 

  4. Ha i en bolle. Smak til med mer salt og eventuelt mer chili.

  5. Del limen du rev skall av i to, og server med denne.

EDAMAME: Nesten-modne soyabønner i belgen er super snacks!

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (151 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN