Ostefylte kyllingfileter og stekte grønnsaker
Ostefylte kyllingfileter og stekte grønnsaker
DETTE TRENGER DU
PERSONERGrønnsaker
SLIK GJØR DU
Vask og tørk kyllingen, og skjær filetene halvt igjennom på langs. Fordel osten i snittet og legg i 2 basilikumblader i hver. Pakk skinken rundt kyllingen, og fest med en tannpirker om nødvendig.
Smelt smør i en panne, og stek filetene på begge sider. Legg dem over på bakepapir i en langpanne, slik at grønnsakene får plass ved siden av.
Skjær squash i skiver, skrell og del rødbeter i båter. Skrell gulrøtter og del i store biter. Skrubb og del poteter i biter. Legg grønnsakene i langpannen. Drypp over olje og bland godt. Strø på salt, pepper og chiliflak.
Sett langpannen inn i ovnen, og stek kyllingen ved 200° i 20–22 minutter til kjøttet er gjennomstekt. Ta ut kyllingen, og la grønnsakene steke til de er møre. Legg grønnsakene på et fat sammen med kyllingen.
Grovhakk tomater. Kjern ut og finhakk chilifrukten. Skrell og finhakk løk. Bland alt med olje, basilikum og eddik.
Fordel salsaen over kyllingen. Pynt med basilikum og server.