Tyrkiske, ovnsstekte kjøttboller med tomat og potet
Tyrkiske, ovnsstekte kjøttboller med tomat og potet
Ovnsstekte kjøttboller fra matbloggeren Vidar Bergums kokebok Hummus og granatepler.
Foto: Bahar KitapciDETTE TRENGER DU
PERSONERPotet og tomat
SLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene godt sammen. Form til 8–10 like store kjøttboller (ikke flere – da blir de så små at de kan bli litt tørre).
Forkok potetskivene i lettsaltet vann i 5 minutter. Slå av vannet. Du kan droppe dette punktet, men du sparer mer enn 5 minutter i steketid etterpå, da potetene gjerne tar lengst tid.
Fordel potetskivene i en liten langpanne. Ha over gulrot og paprika. Legg kjøttbollene oppå grønnsakene. Bland tomat, vann, olivenolje og litt salt og pepper sammen og kjør med en stavmikser om du har (hvis ikke rører du dem bare sammen). Hell tomatsausen over kjøttbollene og grønnsakene.
Stek midt i ovnen til kjøttbollene er gjennomstekte, potetene er møre og sausen har tyknet litt, vanligvis 40–45 minutter, men
opptil en time eller mer om potetskivene er tykke og du droppet forkokingen.Tips!
I Tyrkia lages tomatsausen av tomatpuré og vann. Kommersielt produsert tomatpuré har ofte en litt besk og bitter smak som kommer frem om du bruker mye av den, så i Norge bruker jeg hakkede tomater i stedet. Har du tilgang til soltørket tomatpuré av god kvalitet, kan du bruke 75 g tomatpuré, 1 ts sukker og 5 dl vann i stedet for hakkede tomater fra boks og vann for å lage tomatsausen i steg 4.
Ovnsstekte kjøttboller fra matbloggeren Vidar Bergums kokebok Hummus og granatepler.
Foto: Bahar Kitapci