Ananas med kokossorbet
Ananas med kokossorbet
FRISKT: Ananas med kokossorbet gir en frisk avslutning på måltidet.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrap ut frøene i en vaniljestang, og ha stang og frø i en liten gryte sammen med sukker og halvparten av brennevinet. Kok opp. Skru av varmen.
Skjær vekk skallet på ananasen. Det gjør du best med en brødkniv. Prøv å følge konturen på ananasen, så du ikke skjærer vekk masse fruktkjøtt.
Skjær ananasen i tynne skiver og bre utover én eller to tallerkener. Hell over laken med vanilje, og resten av spriten. Dekk med plast og sett kjølig til du skal servere.
Like før servering, vend skivene med ananas. Riv over litt limeskall, bruk det fineste hakket på rivjernet, eller en micoplane. Press over litt limesaft. Dryss over litt chili.
Server med en kule kokossorbet.
FRISKT: Ananas med kokossorbet gir en frisk avslutning på måltidet.
Foto: Mette Randem