Kokosbollekake (skumkake) Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
3t 30min

Kokosbollekake (skumkake)

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
3t 30min

Kokosbollekake (skumkake)

LUFTIG: En skikkelig morsom kake for både liten og stor.

Foto: matprat.no

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (83 stemmer)
Dette er en kake både store og små liker. Myk skumkake inni og mørk sjokolade utenpå, akkurat som kokosboller. Nam!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sjokoladeglasur

60g
Kokosfett(delfiafett)
100g

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann, ca. 5 minutter.

  2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen.

  3. Kok opp vann og trekk kjelen til side. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør til all gelatinen er oppløst. Hell den flytende gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i bollen med marengsmassen. Pisk til blandingen er myk og blank, ca. 5 minutter.

  4. Spray en springform, 22 cm i diameter, med formfett. Dryss kokosmasse i formen og vend på den slik at det fester seg i hele formen. Hell marengsmassen i formen og stryk massen forsiktig utover slik at overflaten blir jevn. Bank formen lett i benkeplaten for å få bort eventuelle luftbobler. Sett kaken kjølig til den har stivnet. Du kan også kle en glassbolle med plastfolie og helle marengsmassen oppi. Da blir kaken som en stor kokosbolle.

  5. Smelt sjokolade og kokosfett i en bolle over en kjele med vann som småkoker (vannbad). Rør sjokoladeblandingen glatt. Bruk en liten spiss kniv og skjær langs kanten av kaken før du tar bort formen. Det kan lønne seg å klippe en sirkel av bakepapir og ha under kaken når den står på risten slik at den ikke setter seg fast. Sett kaken på en rist og hell forsikitg over glasuren. Dryss kokosmasse over til slutt og sett kaken over på et fat. 

LUFTIG: En skikkelig morsom kake for både liten og stor.

Foto: matprat.no

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (83 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN