Greske lammeboller på spyd - med gresk salat og tzatziki
Greske lammeboller på spyd - med gresk salat og tzatziki
SMAK AV SOMMER: De greske lammekjøttbollene har nok hete til en grå høst- eller vinterdag.
Foto: Astrid Hals / Opplysningskontoret for kjøtt
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Har du ikke matyoghurt, begynner du med å sile av vanlig yoghurt gjennom et kaffefilter eller kjøkkenhåndkle i en sil. Dette bør stå i cirka en time.
Rør sammen lammedeig, salt og pepper til en seig deig. Tilsett hvitløk, chili og rosmarin. Form til kjøttboller som tres på spyd eller pinne.
Pensle bollene med olje før de legges på grillen. Grill dem fire-fem minutter på hver side.
Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i ringer. Bland sammen alle ingrediensene og legg på fetaost i skiver. Drypp litt olje over salaten.
Riv slangeagurk på et råkostjern og dryss på salt. La det trekke fem-ti minutter og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
SMAK AV SOMMER: De greske lammekjøttbollene har nok hete til en grå høst- eller vinterdag.
Foto: Astrid Hals / Opplysningskontoret for kjøtt