Kremet potetsuppe og løkfylt pitabrød
Kremet potetsuppe og løkfylt pitabrød
DETTE TRENGER DU
PERSONERPitabrød med løkfyll
SLIK GJØR DU
Stek løk, hvitløk og poteter i olje i en stor kjele. Hell på buljong, kok opp og la koke i ca. 10 minutter eller til potetene er myke.
Legg i revet gulrot, renset purre-løk og chilipulver. Kok opp igjen og kok i fem minutter.
Ta kjelen av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en food prosessor. Smak til med salt og pepper.
Varm opp oljen i en stekepanne. Legg i chili, hvitløk og karri. Rør noen ganger. Legg i rekene og varm raskt opp. Ha rekene i en skål.
Rens, del løk i to og skjær løk i tynne skiver. Bland med persille, sitronskall og salt. La det trekke noen minutter.
Varm brødet i en brødrister eller i ovnen noen minutter. Del brødet i to. Smør tomatpuré på brødet som er delt i to. Del i kakebiter.
Fordel løkblandingen på brødet. Server straks til suppen.
Fordel suppen i skåler og legg i reker, gjerne med noen blader persille og server. Server gjerne med pitabrødene.