Kremet potetsuppe og løkfylt pitabrød  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Kremet potetsuppe og løkfylt pitabrød

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Kremet potetsuppe og løkfylt pitabrød

Kremet potetsuppe med potet, løk og chili. Server med hete reker som er stekt i karri, hvitløk og chili, og med løkfylt pitabrød. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

Deilig suppe med poteter som jevner og løk som gir god smak. Server med reker som er stekt i karri.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Hete reker

200g
Reker(rensede)
1stk
Rød chili(uten frø, i biter)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
0.5ss

Pitabrød med løkfyll

1.5dl
Bladpersille(grovhakket)
1stk
Sitron(bruk 2 ts revet sitronskall)
4stk
Pitabrød(store)
1stk
Løk(grovhakket)
1stk
3stk
Potet(store)
7dl
Grønnsaksbuljong(vann + terning)
1stk
Gulrot(revet)
1stk
Purreløk(liten)
0.5ts
Chilipulver(evt. halv finhakket rød chili)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Stek løk, hvitløk og poteter i olje i en stor kjele. Hell på buljong, kok opp og la koke i ca. 10 minutter eller til potetene er myke.

  2. Legg i revet gulrot, renset purre-løk og chilipulver. Kok opp igjen og kok i fem minutter.

  3. Ta kjelen av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en food prosessor. Smak til med salt og pepper.

  4. Varm opp oljen i en stekepanne. Legg i chili, hvitløk og karri. Rør noen ganger. Legg i rekene og varm raskt opp. Ha rekene i en skål.

  5. Rens, del løk i to og skjær løk i tynne skiver. Bland med persille, sitronskall og salt. La det trekke noen minutter.

  6. Varm brødet i en brødrister eller i ovnen noen minutter. Del brødet i to. Smør tomatpuré på brødet som er delt i to. Del i kakebiter.

  7. Fordel løkblandingen på brødet. Server straks til suppen.

  8.  Fordel suppen i skåler og legg i reker, gjerne med noen blader persille og server. Server gjerne med pitabrødene. 

Kremet potetsuppe med potet, løk og chili. Server med hete reker som er stekt i karri, hvitløk og chili, og med løkfylt pitabrød. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN