Skjærgårdsløk
Skjærgårdsløk
Oppbevaring
Holdbarhet
- Ukjent.
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
0
Proteiner
0
Fett
0
Karbohydrater
0
Norsk sesong
Skjærgaardsløken inneholder mer fruktose og glukose enn vanlig kepaløk og blir derfor noe søtere. Den har også lavere tørrstoffinnhold og litt mindre av de svovelholdige stoffene som gir den typiske løksmaken. Dette gjør at skjærgaardsløk oppleves mildere enn vanlig løk.
Skjærgårdsløken har en mild og rund løksmak, uten det veldig bitre. Skjærgårdsløken har mer løk nederst enn vanlig vårløk, og den har en fin hvit farge. Den beholder fargen også etter lett varmebehandling. Det grønne gresset har litt mer løksmak enn gressløk og den hvite løken er mildere en vanlig kepaløk.
Skjærgaardsløk bør oppbevares kjølig. Den vokser på Østlandet og er tilgjengelig i juni, juli, august, september og oktober. Finner du ikke skjærgårdsløk i butikken, kan du ofte bruke den mer utbredte salatløken istedet.