Skjærgårdsløksalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Skjærgårdsløksalat

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Skjærgårdsløksalat

SKJÆRGÅRDSLØKSALAT: Skjærgårdsløk og neper er nydelig tilbehør til grillmaten. 

 

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (2 stemmer)
Den milde og runde smaken på skjærgårdsløken passer godt sammen med sommerens friske neper. Dette er enkelt og raskt å grille, og nydelig tilbehør til det meste av grillmat

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6stk
Nepe(små, med stilk)
Chilipulver(Helst det asiatiske krydderet togarashi)
0.5stk
Chili(i tynne skiver)
0.5stk
Rødløk(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Vask og rens løk og neper, behold stilkene på og splitt i to på langs. 

  2. Dypp dem kjapt i kokende vann, slik at varmeprosessen kommer i gang før grilling. Tørk godt av vannet.

  3. Drypp på litt olje, og grill løk og neper direkte på grillrista på høy varme. Grill til de får farge, men de skal ikke bli brent. 

  4. Løft alt over på et fat, og vend det sammen med litt rødløk og chili. Ha over litt ekstra olivenolje og dryss på togarashi, et spennende chilikrydder som er veldig godt til grillmat. 

SKJÆRGÅRDSLØKSALAT: Skjærgårdsløk og neper er nydelig tilbehør til grillmaten. 

 

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN