Jordbærtiramisu-sandwich Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min

Jordbærtiramisu-sandwich

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min

Jordbærtiramisu-sandwich

SUPER SOMMERDESSERT: Det beste av alle verdener i en sandwich.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4 (2 stemmer)
Dette er en super sommerdessert! Synes du sandwichene blir litt store, så del dem opp i to før du fyller dem.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2pakke(r)
Jordbær(helst norske)
Kaffe(svart eller espresso, til dynking)

Tiramisukrem

SLIK GJØR DU

  1. Start med å lage ladyfingers. Ha eggeplommene i en bolle og pisk stivt med sukker. Ha så eggehvitene i en annen bolle og pisk stivt med sukker.

  2. Vend dette forsiktig sammen. Sikt inn melet, og vend det inn. Sikt inn litt og litt av gangen. Når blandingen er luftig og fin har du den på en sprøytepose, og kutter et passe stort hull. 

  3. Bland 50 g mel og 50 g melis sammen, og sikt litt av det ut på bakepapir på et stekebrett. Sprøyt på rundt 10 cm lange ladyfingers, og dryss over resten av mel/melisblandingen. Slik holder de seg bedre så de ikke flyter ut så mye, og du får dem lettere av platen. 

  4. Stek på 220 grader i rundt 8 minutter til kakene er gyllenbrune, og løft dem forsiktig over på en rist med en stekespade.

  5. Lag så kremen. Den er ikke fullt så luftig som en vanlig tiramisukrem. Visp godt sammen eggeplommer og sukker, og visp så inn mascarponen. Når kremen er fin og fast, har du den over på en sprøytepose.  

  6. Kutt jordbærene i tynne skiver. Legg en ladyfinger med bunnen opp, sprøyt på mascarponekrem og legg et lag med jordbær. Dynk toppen med espresso eller sterk kaffe. Akkurat så mye at den suger til seg litt i bunnen.

  7. Dander toppen av krem og jordbær, og klem litt ned så sandwichen henger sammen og bunnen suger til seg litt av kremen. Du kan også smake til kaffen med kaffelikør eller cognac. 

SUPER SOMMERDESSERT: Det beste av alle verdener i en sandwich.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN