Berlinerboller "kvikk lunsj"
Berlinerboller "kvikk lunsj"
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret og tilsett melk. Varm opp til rundt 37 grader, og løs opp gjæren. Visp inn eggene.
Bland sammen alt det tørre, og tilsett væsken. Elt deigen i en kjøkkenmaskin, og la den så heve en times tid.
Kjevle ut deigen til rundt 2 cm tykkelse, og trykk ut passe store rundinger med et glass. Etterhev i 15 minutter.
Varm opp solsikkeolje, eller annen nøytral olje, i en kjele eller panne. Legg i 3—4 boller om gangen, og friter dem rundt 1/2 -1 minutt før du snur dem og steker omtrent like lenge. Bollene skal heve seg og bli gyllenbrune, og varmen på oljen skal være mellom 160 og 170 grader.
Løft de nystekte bollene over på tørkepapir, og rull dem i sukker. Nå er berlinerbollene ferdige, men det er veldig godt å fylle dem med syltetøy. Karla fyller dem med deilig, hjemmelaget appelsinmarmelade. Ekstra påskesmak får de når de dyppes i melkesjokolade og får et dryss med god kjeks på toppen.