nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 25min
«Bestefars skjegg»
nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 25min
«Bestefars skjegg»
Kaken er toppet med marengs og smaker deilig av aprikosmarmelade.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggeplommene, en av gangen. Bland mel og bakepulver, og rør det vekselvis inn i deigen med surmelken. Bland til en glatt deig.
Forstek deigen i en liten langpanne som er kledd med bakepapir
Forstek kaken ved 200° i ca. 25 minutter til overflaten blir fast.
Rør marmeladen med litt vann, og smør den over kaken.
Pisk eggehvitene stive, og pisk med sukkeret, litt etter litt, til en seig marengs. Hakk mandlene grovt.
Fordel marengsen over kaken, dryss med mandler, og stek kaken videre på nederste rille i ovnen ved 125° i ca. 50 minutter til marengsen er tørr og gyllen.