Bringebærroser Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Bringebærroser

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Bringebærroser

Smaker søtt og syrlig! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Disse har et søtt og syrlig fyll av kransekakemasse og bringebær.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Melk(kald)
0.5stk
75g
Smør(mykt)

Pensling

0.5stk

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett den kalde melken. Rør om til gjæren er oppløst.

  2. Pisk egget sammen og tilsett halvparten i væsken. Ta vare på resten til pensling.

  3. Ha mykt smør i biter og bland med sukker og vaniljesukker. Bland bakepulver med mel og tilsett. Arbeid deigen sammen til den blir smidig. Sett den tildekket til heving i ca. 45 minutter.

  4. Ta deigen opp på melet bake-bord og kjevle den tynt ut. Trykk ut ca. 10 cm sirkler med f.eks. et glass. Klipp fire jevne hakk, som et firkløverblad, halvveis inn på hver sirkel.

  5. Del kransekakemassen i 15 jevnstore biter og legg en bit i midten av hver sirkel. Legg et bringebær på.

  6. Pensle resten av egget på ytterkantene av bladene og brett sammen rundt fyllet, som en roseknopp. Legg bollene i muffinsformer og sett dem til heving til de nesten har dobbel størrelse i ca. 30 minutter.

  7. Sett ovnen på 250°.

  8. Pensle de ferdig hevede bollene med lett sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.

  9. Avkjøl på rist. Sikt melis over bollene før servering.

Smaker søtt og syrlig! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN