Bringebærroser
Bringebærroser
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett den kalde melken. Rør om til gjæren er oppløst.
Pisk egget sammen og tilsett halvparten i væsken. Ta vare på resten til pensling.
Ha mykt smør i biter og bland med sukker og vaniljesukker. Bland bakepulver med mel og tilsett. Arbeid deigen sammen til den blir smidig. Sett den tildekket til heving i ca. 45 minutter.
Ta deigen opp på melet bake-bord og kjevle den tynt ut. Trykk ut ca. 10 cm sirkler med f.eks. et glass. Klipp fire jevne hakk, som et firkløverblad, halvveis inn på hver sirkel.
Del kransekakemassen i 15 jevnstore biter og legg en bit i midten av hver sirkel. Legg et bringebær på.
Pensle resten av egget på ytterkantene av bladene og brett sammen rundt fyllet, som en roseknopp. Legg bollene i muffinsformer og sett dem til heving til de nesten har dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 250°.
Pensle de ferdig hevede bollene med lett sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Avkjøl på rist. Sikt melis over bollene før servering.