Death by Chocolate
Death by Chocolate Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t

Death by Chocolate

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t

Death by Chocolate

Kaken lages med 1,2 kg kokesjokolade, så dette er kaken for deg som virkelig elsker smaken av sjokolade. Foto: Kristine Ilstad

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

For noen kan det rett å slett ikke smake nok sjokolade! Da kan du bake kakeblogger Kristine Ilstads, ulitmate sjokoladekake "Death by Chocolate", som er svært rik på sjokolade, hele 1,2 kg i hele kaken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sjokoladefløtekrem

Sjokoladesmørkrem

200g

SLIK GJØR DU

  1. Start dagen i forveien med å forberede sjokoladefløtekremen. Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandignen jevn. Sett kjelen med sjokoladefløten i kjøleskapet til dagen etter.

  2. Til kakebunnen smeltes først 50 gram av smøret sammen med sjokoladen. Risk resten av smøret sammen med sukkeret. Skill eggene og pisk eggeplommene inn i smørkremen. Rør inn den smeltede sjokoladen og deretter mel og bakepulver. Pisk eggehvitene stivne og vend dem inn i deigen til slutt. Fordel deigen i 3 runde former (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter. Kakebunnene skal falle litt sammen etter steking og bli kompakte og saftige. Avkjøl kakene før de tas ut av formene. Skjær eventuelt av toppen av kakene slik at de blir helt jevne.

  3. Til sjokoladesmørkremen smeltes smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør inn melis og konjakk. La kremen stå kjølig til den tykner og får passe smørkonsistens.

  4. Varm bringebærsyltetøyet og bland med konjakk. (Hvis du ønsker, kan du fjerne bringebærfrøene fra syltetøyet ved å presse syltetøyet gjennom en sil og deretter måle opp 4 ss syltetøy som da er uten frø. Vil du gjøre dette, trenger du omtrent dobbelt så mye syltetøy som angitt i denne oppskriften. Bruk helst bringebærsyltetøy med høyt bærinnhold og god kvalitet).

  5. Legg den nederste kakebunnen på et fat. Smør over halvparten av sjokoladesmørkremen. Smør deretter over halvparten av bringebærfyllet i et tynt lag. Legg på den andre bunnen og gjenta med resten av sjokoladesmørkremen og deretter resten av bringebærfyllet. Legg på den tredje kakebunnen.

  6. Ta kjelen med sjokoladefløten ut av kjøleskapet og pisk den raskt opp med en elektrisk håndmikser til en luftig sjokoladekrem.

  7. Bre sjokoladekremen jevnt over hele kaken og sprøyt resten av kremen ut på toppen av kaken. Pynt med sjokoladestrøssel eller annen sjokoladedekor.

Kaken lages med 1,2 kg kokesjokolade, så dette er kaken for deg som virkelig elsker smaken av sjokolade. Foto: Kristine Ilstad

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN