nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 30min
Glutenfri nutellastang
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 30min
Glutenfri nutellastang
Deilig gjærbakst med Nutella. Det italienske pålegget med hasselnøtter har historie tilbake til 1946. Først het pålegget Supercrema. I 1964 ble alle varemerker som inneholdt betegnelsen «super» forbudt i Italia, og pålegget skiftet navn til Nutella. Smaken er den samme.
DETTE TRENGER DU
PERSONER25g
50g
Smør(eller margarin)
2.5dl
0.5dl
0.5ts
1ts
6dl
Glutenfritt mel(f. eks semper)
1.5dl
1stk
Egg(til pensling)
SLIK GJØR DU
Smul opp gjæren i en bakebolle, smelt smøret og ha i melken.
Rør ut gjæren i den varme væsken, ha i sukker, salt, kardemomme og melmiks.
La heve under dekke i 30 minutter.
Elt deigen sammen på et meldekket bord. Kjevle ut en stor rektangel og smør over Nutella. Rull sammen som en rullekake.
Skjær et snitt gjennom hele lengden, la det bli igjen 2 cm i enden. Flett delene slik at snittflaten kommer opp. Legg på en plate med bakepapir og la heve i 30 minutter. Sett ovnen på 200°.
Pensle med egg og stek i 30 minutter nederst i ovnen.