Hvit sjokoladekake med bjørnebær Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Hvit sjokoladekake med bjørnebær

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Hvit sjokoladekake med bjørnebær

Dette er en deilig, kremaktig kake med smak av mandler, hvit sjokolade og syrlige bjørnebær. En kake som passer utmerket til fester. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.7 (12 stemmer)
Dette er en deilig, kremaktig kake med smak av mandler, hvit sjokolade og syrlige bjørnebær. En kake som passer utmerket til fester og som bare blir bedre av å stå en dag eller to før servering.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
250g
130g
Mandelmel(cirka 3 dl. )
2ss
Smør(+ glutenfritt strøbrød til formen)
130g
Bjørnebær(ferske)

Pynt

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175º.

    Smelt smøret. Hakk sjokoladen og rør den i. Når sjokoladen er smeltet, røres melis i for hånd med en pisker. Røren kan se skilt ut, men samler seg når mandelmelet og eggene tilsettes. (Mandelmel kan du lage selv ved å finmale mandler i en blender.)

    Hell røren i en form smurt med smør og strøbrød, ca. 24 cm i diameter. Legg bærene ned i deigen.

    Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Kaken skal være løs i midten slik at den blir litt kremete. La kaken stå en stund før den tas ut av formen, gjerne over natten.

    Pynt kaken med tinte eller friske bjørnebær like før servering.

Dette er en deilig, kremaktig kake med smak av mandler, hvit sjokolade og syrlige bjørnebær. En kake som passer utmerket til fester. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.7 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN