nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min
Kardemommekringler
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min
Kardemommekringler
Søt gjærbakst blir ekstra godt med kardemomme!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret, hell i fløten og varm til ca. 37˚. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den varme væsken.
Tilsett kardemomme, sukker, bakepulver, egg og nesten alt melet i en bakebolle.
Arbeid deigen smidig og blank. Sett deigen til heving under et håndkle i ca. 30 minutter.
Kna deigen lett på bakebordet med litt mel. Del deigen i 22 biter. Trill hver bit til en lengde, ca. 25 cm, og form til kringler.
Legg kringlene på bakepapir på stekeplate. La heve i 20–30 minutter.
Stek kringlene midt i ovnen ved 250˚ i 5–10 minutter. Avkjøl på rist.
Smelt smøret. Pensle kringlene med smør og dypp dem i sukker ved servering.