nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 30min
Kremet sjokoladekake med salte peanøtter
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 30min
Kremet sjokoladekake med salte peanøtter
Den kremete sjokoladekaken er laget uten tilsatt sukker. Sjokoladen, peanøttsmøret og karamellsausen gir nok søthet.
DETTE TRENGER DU
PERSONERPeanøttsmør- og karamelltopping
100g
1dl
1.5dl
Kondensert melk(karamellisert melk )
0.5dl
Peanøtter(salte, hakkede)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°.
Finhakk sjokoladen. Smelt smøret på lav varme i en kjele. Bland i den finhakkede sjokolade, og rør rundt til sjokoladen smelter. Ta den av varmen. Sikt i mel og bland godt. Rør i eggene, ett av gangen, til røren blir glatt.
Hell røren i en bakepapirkledd, avlang brødform, 12 x 25 cm. Stek kaken midt i ovnen i ca. 20 minutter. Kaken skal være kremete i midten. Hold øye med stekingen, alle ovner er forskjellige.
Smelt smøret til toppingen, og rør i peanøttsmør. Sett det til siden.
Fordel den karamelliserte melken på den avkjølte sjokoladekaken. Hell over peanøttsmørblandingen, og strø på peanøtter. Sett kaken i kjøleskapet til toppingen har
satt seg, i ca. 2 timer.