Limoncello Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Limoncello

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Limoncello

Limoncello er et italiensk sitronbrennevin.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (86 stemmer)
Limoncello er et italiensk sitronbrennevin. Det skal være søtt, men det bør ikke være så søtt som noen av kjøpevariantene er. Liker du det ekstra søtt, bruker du litt mer sukker enn i oppskriften. Bruk økologiske sitroner, hvis du finner.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1flaske
Brennevin(blankt)
2stk

SLIK GJØR DU

  1. Skjær skallet av den ene sitronen med en skarp kniv. Skjær bare vekk det gule. Det hvite er bittert.

  2. Riv skallet av den andre sitronen med et rivjern. Pass på å ikke få med det hvite her heller.

  3. Press begge sitronene.

  4. Ha sukker, revet sitronskall og saften fra én av sitronene i en liten gryte. Kok opp, så sukkeret smelter. (Du kan trenge et par spiseskjeer vann om laken blir for tjukk.) La trekke på lav varme i 15 minutter.

  5. Sil sukkerlaken over i en flaske. Ha i sitronstrimlene (de du skar av med kniv) og la trekke et par minutter i den varme laken. Hell på sprit og bland godt. Avkjøl.

  6. Limoncelloen smaker bra med én gang, men best etter et par dager. Den er best å servere rett fra fryseren. (Den vil fryse til en slags slush, noe som er godt.)

Limoncello er et italiensk sitronbrennevin.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (86 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN