Limoncello
Limoncello
Limoncello er et italiensk sitronbrennevin.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær skallet av den ene sitronen med en skarp kniv. Skjær bare vekk det gule. Det hvite er bittert.
Riv skallet av den andre sitronen med et rivjern. Pass på å ikke få med det hvite her heller.
Press begge sitronene.
Ha sukker, revet sitronskall og saften fra én av sitronene i en liten gryte. Kok opp, så sukkeret smelter. (Du kan trenge et par spiseskjeer vann om laken blir for tjukk.) La trekke på lav varme i 15 minutter.
Sil sukkerlaken over i en flaske. Ha i sitronstrimlene (de du skar av med kniv) og la trekke et par minutter i den varme laken. Hell på sprit og bland godt. Avkjøl.
Limoncelloen smaker bra med én gang, men best etter et par dager. Den er best å servere rett fra fryseren. (Den vil fryse til en slags slush, noe som er godt.)
Limoncello er et italiensk sitronbrennevin.
Foto: Mette Randem