Sitrusmarinerte reker
Sitrusmarinerte reker Oppskrift
nivå
Lett
totalt
40min

Sitrusmarinerte reker

nivå
Lett
totalt
40min

Sitrusmarinerte reker

SPENNENDE KOMBO: Reker, poteter og sitrus, i skjønn harmoni.

Foto: Norges sjømatråd / Anna Skog

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Reker marinert i grapefrukt servert med potetskiver er en spennende kombinasjon. En enkel appetittvekker, kan serveres enten som en spennende forrett eller som tapas.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Reker(uten skall)
1dl
Kruspersille(hakket)
0.5dl
0.5dl
Gressløk(hakket)
2stk

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk hvitløk, tomat og urter. Rist pinjekjerner i tørr stekepannen. Skrell grapefrukt, del i båter og fjern skinnet av båtene slik at du bare har fruktkjøttet igjen.

  2. Bland sammen hvitløk, tomat, urter, grapefrukt, pinjekjerner og fetaost i en bolle, og vend inn rekene. La blandingen stå og trekke i kjøleskapet i 1 time.

  3. Sett stekeovnen på 225 °C. Skjær potet i 1-2 cm tykke skiver på langs. Legg dem på et stekebrett med bakepapir, pensle med olje og dryss med litt salt.

  4. Stek skivene i stekeovnen i ca. 15 minutter, de skal bli myke og få litt farge.

  5. Ta blandingen ut av kjøleskapet. Hell overflødig væske av rekeblandingen, tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.

  6. Server rekecevichen sammen med de stekte potetskivene.

SPENNENDE KOMBO: Reker, poteter og sitrus, i skjønn harmoni.

Foto: Norges sjømatråd / Anna Skog

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN