Lukes snickers-egg Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Lukes snickers-egg

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Lukes snickers-egg

PÅSKEGODT: Disse søte påskeeggene er sunne og supergode og består av bare tre ingredienser.

Foto: Berit Nordstrand

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (8 stemmer)
Luke´s snickers-egg og oppskriften består kun av tre, men svært gode og smarte ingredienser: Mørk sjokolade, havregryn og peanøttsmør.  Vil du ha litt ekstra pynt til påske, kan du bruke kokosmasse og gurkemeie, for å få til den flotte pynten du ser over. Det aller beste panøttsmøret lager du enkelt selv.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Om du oppbevarer peanøttsmøret i kjøleskapet, la det få romtemperatur, så det ikke er for tykt når du starter. 

  2. Bland nøttesmør og havregryn til en deig. 

  3. Form deigen til små ovale egg, og legg dem i fryseboksen i en time for avkjøling. 

  4. Imens eggene kjøles, smelter du sjokoladen i vannbad. 

  5. Ta ut noen få egg av fryseren av gangen. Stikk en tannpirker i egget, dypp det i sjokolade, og sett i kjøleskapet for avkjøling. 

  6. Vil du ha pynt på dem, så blander du 1 ts gurkemeie med 1 dl vann og bløtlegger 1 ss kokos i dette et par timer. 

  7. La kokosen renne av seg, og tørk den på et tørkepapir. Vips, så har du gul pynt til eggene dine. 

  8. Legg gjerne eggene i små konfektformer og obbevar dem i en lufttett boks i fryser eller kjøleskap. 

PÅSKEGODT: Disse søte påskeeggene er sunne og supergode og består av bare tre ingredienser.

Foto: Berit Nordstrand

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN