Mandelfylte plommeboller
Mandelfylte plommeboller
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett den fingervarme melken. Rør om til gjæren blir oppløst.
Tilsett eggene og smøret. Bland til slutt i sukker og hvetemel.
Arbeid sammen til en blank og smidig deig. Dekk til med et håndkle og la deigen heve i ca. 1 time.
Sett ovnen på 225°. Ta deigen opp på et melstrødd bakebord og elt den lett. Form til lengder og skjær dem opp i mindre biter. Form dem til runde boller. Trykk en fordypning i hver bolle og legg dem i bolleformer. Legg i en bit kransekakemasse.
La bollene heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg.
Del og ta steinene ut av plommene. Trykk dem forsiktig ned i bollene.
Stek dem midt i ovnen i 8–10 minutter.
Bland sammen melis og vann til en glasur og drypp den over de avkjølte bollene.