Mandelfylte plommeboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t

Mandelfylte plommeboller

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t

Mandelfylte plommeboller

Søte boller fylt med kransekakemasse og ferske plommer Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Luftig boller toppet med deilige plommer.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
25g
Gjær(for søte deiger)
1dl
Melk(varm)
2stk
130g
Smør(mykt)
1stk
Egg(sammenpisket)

Glasur

0.75dl
1.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett den fingervarme melken. Rør om til gjæren blir oppløst.

  2. Tilsett eggene og smøret. Bland til slutt i sukker og hvetemel.

  3. Arbeid sammen til en blank og smidig deig. Dekk til med et håndkle og la deigen heve i ca. 1 time.

  4. Sett ovnen på 225°. Ta deigen opp på et melstrødd bakebord og elt den lett. Form til lengder og skjær dem opp i mindre biter. Form dem til runde boller. Trykk en fordypning i hver bolle og legg dem i bolleformer. Legg i en bit kransekakemasse.

  5. La bollene heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg.

  6. Del og ta steinene ut av plommene. Trykk dem forsiktig ned i bollene.

  7. Stek dem midt i ovnen i 8–10 minutter.

  8. Bland sammen melis og vann til en glasur og drypp den over de avkjølte bollene.

Søte boller fylt med kransekakemasse og ferske plommer Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN