nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 20min
Mazarin- og sjokoladepai
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 20min
Mazarin- og sjokoladepai
Kombiner mazarinfyll og sjokolade i en herlig pai.
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
50g
SLIK GJØR DU
Del smør i små biter og arbeid raskt sammen med mel, sukker og salt til en mørdeig. Trykk eller kjevle deigen ut i en smurt avlang paiform, ca. 10 ganger 35 cm, eller i en rund form, 22 cm i diameter. La deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter.
Rør smør og sukker luftig. Tilsett egget under omrøring. Riv mandelmassen og rør det i smørblandingen. Bland mel og sjokolade. Rør det i røren. Fordel fyllet ut i paiskallet. Stek paien midt i ovnen ved 175°i ca. 30 minutter. La den avkjøles.
Hakk sjokoladen til glasuren. La fløte koke opp. Ta den av varmen og tilsett sjokoladen, som får smelte under omrøring.
Hell sjokoladeglasuren over kaken. Avkjøl i kjøleskapet. Pynt med nonstop.